Bugge Plastikkirurgi DA
@Copyright Bugge Plastikkirurgi AS 2017 - E-post: post@buggeplastikkirurgi.no - Telefon: 41 44 44 44
Nesten alle er spente og nervøse før en operasjon. Det er vår erfaring er at de som har forberedt seg i større grad senker skuldrene og er mindre anspente nettopp fordi de har forberedt seg og vet hva som skal skje. For øvrig skal du vite at Dr. Bugge og vårt øvrige personell har hjertevarme og forståelse for din situasjon på operasjonsdagen. Mange pasienter har gitt tilbakemelding om at de setter stor pris på det.

Under følger hele prosessen hos oss ved operasjoner.

Snarveier til innhold

For kjapp navigering kan du bla ned til punktene ved å bruke disse linkene:

Før operasjonen
På operasjonsdagen
Etter operasjonen

Før operasjonen:

 

Hvor skal du møte for konsultasjon
Våre konsultasjoner foretas i våre konsultasjonslokaler i Løkkeåsveien 3 i Sandvika. 

Medikamenter du må unngå de siste to ukene før operasjonen:
De siste to ukene før operasjonen må du unngå medisiner som virker inn på blodets levringsevne.
Dette er medikamenter som inneholder acetylsalisylsyre (Globoid, Novid, Albyl, Dispril, Globentyl), betennelsesdempende midler (antiflogistika som Voltaren, Naprosyn, Ibux mfl.) samt vitamin-E i store doser og enkelte naturpreparater. Kvinner som bruker slike medisiner pga. hjerte-kar sykdom og bør benytte det kontinuerlig, tilbys ikke operasjon pga økt blødningsrisiko. Det kommer stadig nye midler på markedet så oversikten vi her angir vil ikke være fullstendig til en hver tid. Ved konsultasjonen vil du motta en utførlig oversikt over legemidler du må unngå.

Resepter på smertestillende
Før operasjonene får du resepter på det du vil ha behov for av smertestillende. Et par timer før operasjonen tar du noen tabletter med vann. Dette vil være antibiotika og smertestillende. Etter operasjonen lytter du til din kropp og tar smertestillende som du har behov for i henhold til det som er foreskrevet fra Dr. Bugge. Oppsøk apotek før operasjonsdagen slik at du har med deg det nødvendige til operasjonen. .

Kosthold

Vi anbefaler et alminnelig sundt kosthold i forkant av operasjonen. Unngå hvitløk i to uker før operasjonen.
Hvitløk inneholder mye E-vitaminer.

Røyking

Vi fraråder deg sterkt å røyke fire uker før og fire uker etter operasjonen. Det vil redusere blodsirkulasjonen svært om du røyker. Arrtilhelingen vil også kunne påvirkes negativt.

Alkohol
Unngå bruk av alkohol siste 5 døgn før operasjonen.

Andre forberedelser
Før operasjonen må du også fylle ut et helseskjema slik at vi får nødvendig informasjon om din helsetilstand. Dette får du utlevert ved konsultasjonen. Sørg for at vi har all innbetaling på plass minimum10 arbeidsdager før operasjonen.

På operasjonsdagen:

 

Dusj
Kvelden før operasjonen og selve operasjonsdagen skal man dusje kroppen med bakteriedrepende såpe (Hibiscrub).
Denne får du resept på hos oss. Håret kan du vaske med vanlig sjampo.

Fastende før operasjonen
På selve operasjonsdagen må alle pasientene være fastende i de siste 6 timene før operasjonstidspunktet du har fått angitt. Det betyr at du ikke må spise, ikke drikke kaffe, melkeprodukter eller juice, ikke må røyke, ikke tygge tyggegummi, suge på drops eller lignende. Du kan drikke litt vann/ saft inntil 2 timer før inngrepet.

Hva tar du med deg
Ta med deg det du synes du har behov for. Vi anbefaler lett og ledig tøy, smertestillende tabletter som du har fått resept på, din legitimasjon, og en positiv innstilling. Du skal være usminket og uten smykker. All piercing må være fjernet fordi det kan gi deg brannsår. Godkjent kvittering for innbetalt beløp må du ta med. Internettutskrift godtar vi dessverre ikke.

Hvor skal du møte for operasjon
Du opereres i vår operasjonsstue i Sandvika, adressen er Løkkeåsveien 3 (herskapelig hus med skilt til Bærum Platikkirurgi og Bugge Plastikkirurgi). Her er veibeskrivelsen.

Når skal du hentes
Dr. Bugge vil kunne gi deg et omtrentlig tidspunkt for når du kan hentes.
I tillegg til operasjonstiden kommer tid for forberedelser og tid for at du skal komme deg etter operasjonen.
Det bør være en voksen person som henter deg.

Avtal henting

Husk å avtale henting og husk å avtale med noen at de kan være sammen med deg i de første 24 timene etter operasjonen.

Du møter Dr. Bugge
Blant annet gjennomgår og gjentar dere det dere er blitt enige om med hensyn til gjennomføringen av operasjonen og Dr. Bugge fotograferer og tegner nøyaktig opp på deg planen for gjennomføringen av operasjonen.

Du kler deg om til operasjonen

Vi tar hånd om eventuelle verdisaker du har med deg og du får kle deg om til operasjonen

Du møter anestesilegen
Anestesilegen informerer deg om hvordan narkosen gjennomføres.

Du møter operasjonssykepleieren
Hun instruerer deg om ulike forhold.

Du får full narkose
Les om narkose her

Operasjonsområdet vaskes, sterildekkes etc.

Du får bedøvelse lokalt i tillegg til narkosen.

Mindre inngrep som øyelokksplastikk og svært begrensede fettsugninger gjøres i lokalbedøvelse med avslappende og smertestillende i blodbanen i tillegg.

Hva skjer under operasjonen
Operasjonen gjennomføres i henhold til den beskrivelsen Dr. Bugge har gitt deg. Operasjonssåret påføres kirurgisk tape i etterkant av operasjonen før du våkner. Noen får lagt på en mindre bandasje eventuelt også lagt inn drenasje.

Etter operasjonen:

 

Du våkner opp
Du våkner opp på operasjonsbordet rett etter at operasjonen er avsluttet.

Du hviler ut

Du hviler ut utenfor operasjonsstuen under ettersyn.

Noen får kompressjonsplagg.

Du får en instruksjon angående viktige forhold som du nå må passe på.
Dette gjelder spesielt:

Smerter og smertestillende etter operasjonen
Graden av smerte de første dagene er individuell. Smertene er størst de første par dagene og gir seg så gradvis. Normalt må du regne med noe smerter i den første uken etter operasjonen, hevelse vil du kunne ha noe lenger. Du får rutinemessig resept på smertestillende som du skal ta i noen dager. Ved større inngrep vil du også få med deg noen ekstra sterke smertestillende tabletter.
Kosmetiske inngrep gir normalt ikke rett til sykemelding, og du bør regne med at du trenger å være borte fra jobb ca. 7 dager etter operasjonen om du har en kontorjobb (ca 14 dager om jobben er mer fysisk krevende).
Ved tyngre kroppsarbeid kan du behøve flere uker fri.
Etter mindre inngrep trenger du ofte langt mindre fri.
Ved visse inngrep kan fysiske plager gi rett til sykemelding

Hvordan du steller deg etter operasjonen
Du kan oftest dusje et par dager etter operasjonen. Behold tapen på sårene. Tapen kan tørkes forsiktig ved bruk av hårføner. De første gangene skifter vi tapen for deg, deretter bør du skifte en gang i uken i 4-6 mnd. Stingene løser seg opp av seg selv bortsett fra noen løse ender som bare klippes bort etter 14 dager. Ingenting skal dras ut!
I ansiktet syr vi oftest med farget hudtråd som fjernes etter en uke.
Pass på at du ikke utsetter arrene for direkte sollys i de første 6 månedene etter operasjonen. Helingsprosessen er individuell. Lytt derfor til din kropps signaler og tilpass deg etter dem.

Når kan du begynne å trene igjen etter operasjonen
Den første tiden bør du bare gå rolige turer. Etter fire til seks uker kan du begynne å trene forsiktig igjen. Unngå å bli riktig svett de seks første ukene. Forsiktig trening på ergometersykkel er bra etter fire uker. Du bør unngå aktiv jogging og aerobic de første seks ukene. Etter store bukoperasjoner bør du ikke gjøre situps på 12 uker. Etter brystproteser bør du ikke løfte vekter på 12 uker.

Mulige komplikasjoner
Du må være klar over at ethvert plastisk kirurgisk inngrep innebærer noe risiko. Vi søker å minimere denne risikoen, men like fullt er den til stede. Enhver kropp reagerer på sin individuelle måte. Normalt blir f. eks. arr nesten usynlige lyse streker over noe tid. Enkelte reagerer imidlertid annerledes og dette er ikke noe kirurgen kan vite på forhånd dersom personen ikke tidligere har blitt operert og reagert tilsvarende.

Det er viktig at du har en realistisk oppfatning av hva din operasjon vil kunne resultere i. Dette vil Dr. Bugge forklare deg ved konsultasjonen.

Når du eventuelt må varsle oss
Noe hevelse og smerte er normalt den første uken etter operasjonen. Du bør ikke ha lengre reisetid tilbake til oss enn to timer etter operasjonen. Blødning kan forekomme, men er ekstremt sjeldent. Om du hovner veldig opp eller om det kommer mye blod på drenene bør du kontakte Dr. Bugge. Kommer du fra et annet sted i landet, bør du overnatte i Oslo det første døgnet etter operasjonen.
Får du feber over 38 grader og føler deg utilpass vil vi gjerne vite det. Infeksjon er imidlertid svært sjelden. Du får resept på antibiotika som du skal bruke både før og etter operasjonen. Litt klar væsking fra sårene er ikke uvanlig og ikke noe man behøver å være redd for.

Kontrollprogrammet må følges nøye for å oppnå optimalt resultat
Det er viktig at du kommer til oss etter operasjonen slik at vi får sett på deg og slik at vi bistår deg i hvordan du taper og steller operasjonssåret og for øvrig får sjekket at alt er i orden. Etter de aller fleste inngrep kommer du til kontroll 2 dager, 7 dager, 14 dager og et halvt år etter operasjonen, men har du behov, kan du komme oftere. Vi avtaler tider for kontroll før du reiser fra oss operasjonsdagen. Riktig etterbehandling er viktig for et optimalt resultat. Etter brystprotesekirurgi er oppfølgingen av Dr. Bugge spesielt viktig da mye av formingen og optimalisering av resultatet foregår etter operasjonen.

Vi setter pris på dine tilbakemeldinger
Vårt mål er som nevnt at vi skal være ledende når det gjelder oppnådde resultater og vi fokuserer spesielt på trygghet, komfort og kvalitet. Tilbakemeldinger vi har mottatt tilsier at vårt mål er oppnådd og Dr. Bugge er rangert på toppen blant Norges plastikkirurger, men ingen forblir på toppen uten å kontinuerlig arbeide hardt og målrettet for måloppnåelsen.