Undervalg +

Om Bukplastikk

Viktig informasjon

3-4 inngrep i ett:
Begrepet bukplastikk kan være så mangt. Bukplastikker på forskjellige klinikker innebærer store forskjeller.
Hos oss gjøres 3-4 inngrep i ett.
Arret legges spesielt langt ned. Det løses helt opp til brystbenet for å få maksimal stramning. Mavemusklene sys sammen hos ALLE!
Navlen trekkes noe inn og arret legges på innsiden. Alle fettsuges både før og etter at huden er fjernet og strammet opp for å få en optimal formning.

Arrets plassering:
For oss i Bugge Plastikkirurgi er arrets plassering noe av det viktigste.
Man skal respektere maven og ikke legge arret på tvers over maven, rett under navlen.
Arret skal legges tett over skambenet for så å legges i nivå med hoftekammene. Slik formes maven best og slik blir det minst mulig arr på selve maven.
Man vil kunne anvende truse uten at arrene synes, men man må nok tilpasse trusen noe.

Eneste utvei for å fjerne løs og overflødig hud
Har man løs og overflødig hud på magen og ryggen kan den ikke trenes bort. Trening vil gi deg et bedre grunnlag for en fin bukplastikk, men det er jo dessverre slik at det ikke er muskler i huden som kan stramme denne opp! Diverse vidunderkurer som annonseres har heller ingen reell effekt. Det eneste som hjelper er bukplastikk eller bodylift, en kirurgisk behandling hvor overflødig hud fjernes. Samtidig gjøres som regel fettsuging / liposculpture for å få penest mulig resultat.

Bukplastikk erstatter ikke slanking
Bukplastikk erstatter ikke slanking selv om fettsuging alltid gjøres i tillegg til at hud fjernes. Pasienter som har betydelig overvekt bør redusere vekten i god tid før en slik operasjon slik at vekten ved operasjonstidspunktet er stabil. Risikoen er mindre og resultatet blir ennå finere om du er tilnærmet normalvektig.

Våre operasjonsmetoder har redusert komplikasjonsnivået vesentlig
Samme hvor dyktig kirurgen er og hvor riktig kirurgen gjør operasjonen, kan komplikasjoner inntreffe. Med de operasjonsmetodene Bugge benytter er komplikasjonsnivået lavt. Over 90% av Bugges pasienter svarer at de er svært godt eller meget godt fornøyd med resultatet av operasjonen. Bukplastikk er en imidlertid en større operasjon og uansett foreligger en viss risiko for komplikasjoner. Overvektige anbefales vektreduksjon før en bukplastikk gjennomføres. Vekten bør være stabil i en periode før operasjonen. Røykere må la være å røyke i minimum 4 uker før og 4 uker etter operasjonen. En effekt av røyking er at blodtilførselen til huden og sårkantene reduseres. Hudavstøtninger kan oppstå om huden ikke får nok blodforsyning. Det innebærer bredere arr. Dette er en tilstand som vil kreve noe hyppigere kontroller.

Væskeansamling kan forekomme under huden under operasjonssåret. Dette vil suges opp av dren. Dersom man får ny ansamling av vevsvæske i sårflaten etter at drenet er fjernet (dren fjernes 1-5 dager etter operasjon), kan det være en fordel å tappe dette ut med en sprøyte. Dette er ikke farlig. Blødning og infeksjoner kan forekomme, men opptrer svært sjelden ved bukplastikk. Pasienter som fjerner svært mye løs hud vil kunne få "eselører" i endene av arret, dette er imidlertid svært sjelden ved Dr Bugges metode og kan i så fall korrigeres.

Det første døgnet etter operasjonen må man ta det rolig. Bandasjen fjernes etter 1 til 3 dager. Den innerste teipen kan sitte i 2 uker. Etter 2 uker klippes kun løse trådender på sidene, alt under huden blir borte av seg selv. Pasienten får på en panty, et kompressjonsplagg oppå bandasjen rett etter operasjonen, og den skal brukes dag og natt i 4 uker, og deretter på dagtid i 2-4 uker.

Pasienten skal teipe arrene i 4-6 måneder. Vi anbefaler sterkt å bruke tapen Micropore fra firmaet 3M. Denne gir klart minst problemer. Den slipper litt væske igjennom innenifra og etterlater lite lim på huden som kan gi sårhet. Huden vil føles noe hard i den første tiden etter inngrepet. Hevelsen vil også holde seg i en periode. Tilhelingen varierer fra pasient til pasient, og normaliseringen av behandlingsområdet avhenger av pasientens alder og hudkvalitet.
Etter 5-6 uker kan pasienten drive normal aktivitet, mens det tar 3–6 måneder før resultatet ser bra ut.
Det er normalt at følelsen i huden over arret blir noe dårligere enn før. Følelsen er betydelig nedsatt til å begynne med. En del av følelsen kommer tilbake med tiden, men den blir oftest ikke helt som før.

Bukplastikk og bodylift for pasienter fra hele landet
Bugge Plastikkirurgi har konsultasjoner og opererer i Oslo og våre kontroller gjennomføres i Oslo. Vi har pasienter fra hele landet (og utlandet). Ta kontakt om du ønsker bistand med å finne hotell i nærheten av vår operasjonsstue.

Om du bor i Bergen, sørger vi for at Dr. Bugge opererer deg der. Vi samarbeider nært med Fana Medisinske senter (link til Fana medisinske senter).

Ta deg tid før du bestemmer deg

Bugge vil på ingen måte presse deg til å ta konkrete valg angående gjennomføringen av operasjonene i konsultasjonen eller senere. En bukplastikk eller bodylift er noe man bør tenke nøye gjennom. Derfor er det helt normalt at man bruker noe tid etter konsultasjonstimen på å tenke gjennom hvorvidt man ønsker det.
Årsaker til ønske om bodylift
Kvinner ønsker å opprettholde et ungt og vakkert utseende med flat mage, smal og stram midje og en vakker bakende. Hud fjernes rundt hele kroppen i lyske/hoftenivå for å få en oppstramning. Bugge har gjennomført en rekke slike operasjoner blant annet ved Akademiklinikken i Stockholm. Dette er bakgrunnen for at han er alene om å utføre reelle bodylifts i Norge. Etterspørselen etter denne typen operasjoner er nå stadig økende.

Årsaker til ønske om vanlig bukplastikk
Løs, uelastisk og overflødig hud på magen kan oppstå av flere årsaker. Hormonelle og generelle aldersforandringer kan medføre økte fettansamlinger og løs hud.. Løs hud og eventuelle strekkmerker er nokså vanlig etter graviditeter eller overvekt med påfølgende vektreduksjon. Svært mange har et overheng nedentil over f eks et keisersnittarr. Da må hud under navlen ned mot lysken fjernes og strammes opp. Navlen blir sittende, mens huden dras ned over denne. De fleste betegner dette som å ”flytte” navlen.

Hvem kan opereres
I prinsippet kan alle friske kvinner opereres. Kun en sjelden gang kan f eks arr være til hinder for dette. Alle vil få sin operasjon individuelt tilpasset. Bugge vil ved konsultasjonen gi deg sine synspunkter.

Alle plastikkirurger i Norge er underlagt strenge etiske regler for plastikkirurgi, utarbeidet i samarbeid med Den Norske Legeforening. Pasienter under 18 år skal ikke tilbys kosmetiske operasjoner, herunder bukplastikk.

Noen medisiner øker blødningsrisikoen eller nedsetter evnen til heling og må ikke tas de to siste ukene før et slikt inngrep. Personer som bruker slike medisiner pga. hjerte-kar sykdom tilbys ikke operasjon pga økt blødningsrisiko.

Hvilke forhold som tilsier at man ikke bør opereres:

  • Operasjonen utføres ikke når man er forkjølet/har hoste med feber eller har annen infeksjon.

  • Pasienten må ha mulighet til å ta det helt med ro i minst en uke etter operasjonen. Mødre med små barn må altså ha hjelp etter inngrepet.

  • Klarer du ikke la være å røyke kan vi ikke operere deg da risikoen for et ødelagt resultat blir for stor.

  • Vi opererer ikke kvinner som er i psykisk ubalanse, misbruker alkohol eller medikamenter eller har spiseforstyrrelser. Kvinner som har hatt spiseforstyrrelse må fremlegge erklæring fra behandlende psykolog eller lege om at dette er tilbakelagt og at det ikke er til hinder for å gjennomgå brystforstørrelse.
Skriv ut