Bugge Plastikkirurgi DA
@Copyright Bugge Plastikkirurgi AS 2017 - E-post: post@buggeplastikkirurgi.no - Telefon: 41 44 44 44
Vi gir som regel full narkose. Unntak er her mindre inngrep som øvre og nedre øyelokksplastikk. Ved disse inngrepene gir vi lokalbedøvelse samt smertestillende og beroligende medikamenter i blodbanen.

Narkose er garantert smertefritt og trygt.

Narkose gir kirurgen arbeidsro og full oversikt for et optimalt arbeid.

Narkose gir deg som pasient en meget god og behagelig opplevelse uten overraskelser.
Dr. Bugge og våre narkoseteam har samarbeidet nært gjennom en årrekke. Våre narkoseteam er blant landets dyktigste og mest erfarne. De samme prosedyrer følges som ved store sykehus. Fokus er alltid rettet mot pasientens sikkerhet og velvære. 

Ved vår narkose sover du dypt, godt og behagelig og du er fullstendig smertefri mens operasjonen pågår. Våre narkosemetoder er vel utprøvde og meget sikre.
Et kvarter etter at du har våknet, føler du deg igjen tilnærmet like våken som før du sovnet. Har du fått denne bedøvelsesformen en gang, foretrekker du den gjerne ved senere bedøvelser.

Narkosen gis intravenøst. Dvs. at man legger en tynn plastkanyle på håndryggen eller i albuen. Gjennom denne tilfører man kroppen narkosestoffene. Hvis du er redd for stikk, legger vi bedøvende krem der veneflonen skal legges noe tid før operasjonen.

Mange frykter at en skal risikere å ligge våken under narkosen uten å kunne gi beskjed om at man føler noe. Det kan ikke skje med de narkosemidlene vi benytter oss av, og er en ubegrunnet frykt. Det er også mange som er redde for ikke å våkne igjen etter narkosen. Også dette er helt ubegrunnet. Våre team har gjennomført tusener av narkoser.

Hele tiden mens man er i narkose blir man overvåket av både narkosesykepleier og narkoselege.

Med narkose blir derfor operasjonen en smertefri og positiv opplevelse selv om man gjerne er spent på forhånd. Det at du gruer deg er helt naturlig, spesielt om du ikke tidligere har tatt narkose. Våre team jobber med dette daglig og vet at dette er en sikker og god måte å gi deg bedøvelse på.

Anestesimetode velges av narkoselegen. Vi benytter oftest en metode som kalles TIVA (Total IntraVenøs Anestesi). Under operasjonen tilføres medikamenter kontinuerlig ved hjelp av pumper. Etter operasjonen stoppes pumpene, og du våkner raskt og behagelig. Ved bruk av TIVA er det svært sjelden at noen opplever bivirkninger som f, eks kvalme eller ubehag. 

Et av midlene som brukes i narkosen, er i seg selv kvalmestillende. Narkosen kombineres gjerne med lokal bedøvelse slik at man er smertelindret i noe tid etter at man våkner. Rutinemessig skriver vi også ut resept på ekstra smertestillende medisiner etter operasjonen. Du trenger derfor ikke å frykte at du skal ha store smerter etter at operasjonen er ferdig.

Etter inngrepet vil du bli observert på oppvåkningsavdelingen.

Her vil du bli overvåket og passet godt på av sykepleiere. De fleste pasientene får om ønskelig mat og drikke etter operasjonen, og de fleste kan reise hjem etter kort tid.

Ved konsultasjonen får du informasjon om forhold av betydning for narkosen. Det gjelder f.eks. fasten 6 timer før operasjonen og hvilke medikamenter du må unngå før operasjonen. Forhold av betydning for operasjonen du skal gjennom beskriver vi litt generelt under punktene før, under og etter” operasjonen for hver enkelt operasjon. Mer nøyaktig og spesifikk informasjon for nettopp din operasjon får du i informasjonsskriv ved konsultasjonen.